Kølstrup Folkemusik
Sæt kryds i kalenderen nu!

Se og download A4-flyer med info og program her

Tilmelding kan ske til Jørgen Andkær:
Mobil: 20411154
Mail: andkaer56@gmail.com
Indbetaling af deltagergebyr på: MobilePay eller Reg.nr. 8113 Kontonr. 8087018.
Husk at angive arrangement og navn!

Spørgsmål om arrangementerne besvares pr. mail eller mobil.

Brug også vores Facebook-gruppe:

”Kølstrup Folkemusik”s Facebook-gruppe er åben, så alle kan være med til at diskutere og lægge billeder og videoer op! Klik her:

Kølstrup Folkemusik er støttet af

1. Grønlandsk musik og dans.

En dag med Christian Søgaard Trio med grønlandsk musik og dans i Kølstrup Forsamlingshus lørdag 1. juni 2019.

Christian har lært at spille harmonika i Grønland og har et nært kendskab til traditionel grønlandsk musik. Derfor er det helt naturligt, når trioen transformerer sig til Christian Søgaard Polka / Vajgat Band og underholder med grønlandsk dansemusik en hel eftermiddag og aften.
Musikerne betegner sig alle tre som glade spillemænd. Fælles for dem er det nærvær, som de viser både hinanden og publikum, når de står på scenen. Et nærvær der brænder igennem, helt ned til de bagerste rækker, hvad enten trioen befinder sig på et lille intimt spillested eller i en koncertsal.

Christian Søgaard rejste som ung student til Grønland og lærte der at spille på harmonika. I 12 år var han i mesterlære i Povl Dissings Trio, inden han selv sprang ud som sanger. I en årrække var han kapelmester for Rasmus Lyberth. Et højdepunkt var deres optrædener i Londons Royal Albert Hall.
Morten Nordal er trioens dragende guitarist, hvis utrolige overskud af idéer og påhit spontant triller ud af begge ærmer, og ustandselig rammer publikum et blødt sted lang inde. Han er kåret som Årets Fynske Jazzmusiker og har spillet og indspillet med bl.a. Habadekuk og Tip Toe Big Band m.m.m.
Jens Holgersen lægger med sin kontrabas trioens solide og særdeles velswingende bund. Han har en årelang karriere som bassist inden for jazz og folkemusik. www.jensholgersen.dk.

Christian Søgaard Trio har udgivet tre anmelderroste cd’er ”Navnlig Til Dig” (2007) og ”Skør Skæv og Svimmel” (2010) og 2015 kom cd’en ”Stjerne langt fanden i vold”.

Program:
Der bliver danse- og spilleworkshop, hvor vi skal danse til noget af det friske og fyrige grønlandske musik. Det er vores håb, at vi kan få dansere med rod i grønlandske tradition til at medvirke. Man kan blive helt høj af denne svingende musik.

Læs meget mere om trioen på www.cstrio.dk og se klip fra grønlandsk bal i Grønland: youtu.be/nd7jt3Zp-jE

Koncert med Nordic.

Nordic spiller koncert 7. juni 2019 kl. 19-21.30 i Kølstrup Præstegård, konfirmandstuen. Pris kr. 100,-.

Nordic er et af Sveriges mest navnkundige og stildannende folkemusikbands og fortsætter efter mange aktive år med at udvikles og berøre publikum. Med en smittende spilleglæde og charme har bandet succes i såvel Sverige som i udlandet. Gruppens spil har medført flere udmærkelser og ført bandet til mange anerkendte internationale scener og festivaler. De seneste år har Nordic haft succesfulde samarbejder med større klassiske orkestre i Sverige. Med rødderne i folkemusikken eksperimenterer trioen med at udfordre og teste traditionens. Den svenske nøgleharpe møder mandolin og cello i et samspil med plads for tidens spontane ideer. Bandets helt egne lyd omfatter berettende melodier og udfordrende rytmer. Resultatet bliver undertiden filmiske kompositioner fyldt med klange, rytmer, groove, reggae og improvisation. Nordic har spillet koncerter flere gange på Fyn, fx. Svendborg og Odense Folk Festival.


Gruppen består af:
Erik Rydvall - Nøgleharpe
Magnus Zetterlund - mandolin
Anders Löfberg - cello.

Hent A4-flyer:

2. Læsømusik og Læsødanse.

En dag med Læsømusik og dans efter Levi Vilsen i Kølstrup Forsamlingshus lørdag 7. september 2019.

”Læsøgruppen” bestående af Houle Bækdal, Lene Riis, Ole Jensen og Stefan Groot vil undervise i dansen og musikken fra Læsø. Nogle kan muligvis huske fra gamle dage, hvor Anna Juul deltog i Læsø-kurser i Aarhus. Dagen gik så med dans og spil og grin og snak. Helt fantastisk! Det vil vi forsøge at gøre igen – lige bortset fra at de gamle mennesker er døde. Til gengæld har spillemændene nået en alder, så det virker helt overbevisende, når de fortæller om hvad de selv har lært og kan huske om musikken og dansene fra gamle dage.


Dansekursus: Lokale Tove og Jørgen underviser sammen med musikerne i danse fra Læsø.

Spillekursus: Mens Levy Vilsen, én af de sidste spillemænd på Læsø, stadig levede, besøgte Houle Bækdal ham flere gange, og spillede sammen med ham. Alle 4 spillemænd har i mange år spillet den musik, Houle lærte af Levy Vilsen. Hvis man kan tale om læsømusikkens arvtagere, kommer man ikke uden om ”Læsøgruppen”.
Der kan blive 2 spillekurser. Et for øvede, og et for knap så øvede.
Hvem der skal undervise, og hvem der skal spille til dans, og om der bliver undervist i harmonika eller violin, bestemmer spillemændene selv. Det afhænger at hvem, og hvor mange, der tilmelder sig.

3. Svensk musik og dans.

3. En dag med slängpolska og gammeldans, musik og dans , med tre svenske rigsspillemænd i Kølstrup Forsamlingshus lørdag 2. november 2019.

Pelle Björnlert fra Vråka i nordøst Småland spiller mest musik med rødder i Småland og Östergötland. I begyndelsen af 70-erne blev han inspireret af mesterspillemanden Bengt Löfberg. Pelles fokus er melodiernes funktioner som brugs- og dansemusik og har i mange år udviklet sit spil i tæt sammenhæng med dansen, bla. vores danseinstruktører Ingegerd Vejvi og Björn Fredriksson. Tidligt fik han en personlig spillestil med smittende danserytme og har været et forbillede for mange spillefolk i Sydsverige. Pelle spiller violin.
Se også youtube.com/watch?v=a_VRooORfAI

Anders Löfberg er selvfølgelig også rundet af de samme rødder som Pelle, ikke mindst da han netop er søn af mesterspillemanden Bengt Löfberg. Han er kendt fra flere forskellige konstellationer fx Nordic og Majorstuen. Han er derudover uddannet på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Anders spiller violin og cello.

Erik Pekkari er mest kendt som toraderspiller, men spiller også harmonika og violin. Eriks spillestil blev påvirket i 80-erne af Pelle Björnlert og Bengt Löfberg. I den periode akkompagnerede han også Pelle og Bengt med cittra.

Pelle Björnlert og Erik Pekkari har endda fået tildelt Zorn-mærket i guld for mesterligt spil.

Ingegerd Vejvi og Björn Fredriksson er slängpolskadansere igennem en menneskealder og har været med til at genoplive slängpolskaen siden 60-erne.

Kølstrup Folkemusik:  •  Jørgen Andkær  •  Mobil: 2041 1154  •  andkaer56@gmail.com