Kølstrup Folkemusik
Sæt kryds i kalenderen nu!

Se og download A4-flyer med info og program her

Tilmelding kan ske til Jørgen Andkær:
Mobil: 20411154
Mail: andkaer56@gmail.com
Indbetaling af deltagergebyr på: MobilePay eller Reg.nr. 8113 Kontonr. 8087018.
Husk at angive arrangement og navn!

Spørgsmål om arrangementerne besvares pr. mail eller mobil.

Brug også vores Facebook-gruppe:

”Kølstrup Folkemusik”s Facebook-gruppe er åben, så alle kan være med til at diskutere og lægge billeder og videoer op! Klik her:

Kølstrup Folkemusik er støttet af

Program for 2020

1. Fanø musik og -dans.

En dag med Jæ’ Sweevers og Dorte Uhrbrand med Fanømusik og -dans i Kølstrup Forsamlingshus lørdag 1. februar 2020.

Fanømusik - en lokal, levende musiktradition. Fanø er det eneste sted i Danmark med en århundredgammel, kontinuerlig og stadig vital, inciterende og særdeles livskraftig, lokal musik - og dansetradition. Der har, i nyere tid, været perioder med stor lokal interesse for de lokale danse - og perioder med en lille interesse blandt øens befolkning og hvor Fanø-musikken, så at sige har eksisteret i kraft af spillemændenes interesse og kærlighed til den gamle musik.


Peter Uhrbrand og Ole Mouritzen

For øjeblikket er der overvældende og massiv interesse for såvel musikken, dansen og den festanarkistiske lokalkultur, det hele fungerer i og er en del af. Det er spændende og fantastisk, at unge og yngre mennesker - lokale som gæster fra hele landet, kaster sig ud i dansen, festerne og hele Fanø-centrifugen med en entusiasme og glæde, der gør musikken levende, ekspressiv og powerfull.


Dorte Uhrbrand

For øjeblikket og igennem de sidste 25 år har musikken og Sønderho-traditionen været formidlet af de to lokale spillemænd: Ole Mouritzen, harmonika og Peter M. Uhrbrand, violin. Dorte Haubro Uhrbrand - danseinstruktion
Dorte har spillet - og danset til Fanømusikken siden midt 1970-erne og hele tiden været passioneret interesseret og involveret i den trad. musik og dans i specielt Sønderho, hvor hun har boet siden 1978.
Dorte har en stor viden om, såvel musikken som dansen, der kun opnås ved personlig engagement.
Se f.eks. youtube.com/watch?v=t0j_zTBW3GM

2. Rørosmusik og -dans.

En dag med Laget hass Krestafer fra Trøndelag, Norge, med Rørospols - musik og -dans i Kølstrup Forsamlingshus lørdag 23. maj 2020.

Begrænset antal deltagere på kursus: Først til mølle-princip!

Rørosspillemanden Odd Kristofer Sundt har siden 1976 været leder af gammeldansorkestret ”Laget hass Krestafer”. Krestafer er den dialektiske udgave af Kristofer på Rørosdialekt. Laget hass Krestafer har spillet kontinuerligt hele tiden siden 1976 og har stadig et antal spillearrangementer hvert år. Gruppen foretrækker og er bedst på lokale dansearrangementer i forsamlingshuse rundt om-kring i Norge, men også i Sverige og Danmark.


Laget hass Krestafer

Fra starten og indtil 1990, i gammeldansbølgens guldalder havde gruppen omkring 70 spillejobs om året. I dag er der færre spillejobs men stadig en del jobs i Rørosområdet og Trøndelag. Der har også været en del udskiftninger i gruppen.
Gruppen består nu af Odd Kristofer Sundt på violin, Ronny Kjøsen på harmonika og Thomas Lomundal på violin. Gruppen spiller musik i Rørostradition med Rørospols, reinlender (Schottisvariant), valse og hopvalse. Gruppen har spillet på mange festivaler og i mange forsamlingshuse rundt omkring i Norden, fx også tre gange på Højbystævnet. Og selvfølgelig også i Rørosområdet, hvor de er en institution i Rørosmusikken, blandt andet på Rørosmartnan.
Se f.eks. youtube.com/watch?v=a_VRooORfAI

3. Dalamusik og -dans..

En dag med polskemusik og -dans fra Dalarna, Sverige, lørdag 5. september 2020.

4. Thymusik og -dans..

En dag med Thydanse med fokus på sjældne rækkedanse og repetition af store dele af Thy-repertoiret, lørdag den 7. november 2020.

Kølstrup Folkemusik:  •  Jørgen Andkær  •  Mobil: 2041 1154  •  andkaer56@gmail.com