Kølstrup Folkemusik
Sæt kryds i kalenderen nu!

Se og download A5-pjece med info og program her

Tilmelding kan ske til Jørgen Andkær:
Mobil: 20411154
Mail: andkaer56@gmail.com
Indbetaling af deltagergebyr på: MobilePay eller Reg.nr. 8113 Kontonr. 8087018.
Husk at angive arrangement og navn!

Spørgsmål om arrangementerne besvares pr. mail eller mobil.

Brug også vores Facebook-gruppe:

”Kølstrup Folkemusik”s Facebook-gruppe er åben, så alle kan være med til at diskutere og lægge billeder og videoer op! Klik her:

Arrangementerne er støttet af .

1. Thymusik og Thydanse.

En dag med Thy-musik og dans efter Karl Skaarup i Kølstrup Forsamlingshus lørdag 2. februar 2019.

Dagen skal tilegnes den navnkundige og for få år siden afdøde spillemand Karl Skaarup fra Thy, der var eksponenten for den specielle spillemåde og den særlige melodi- og dansetradition fra dette område, som har været levende helt op til nutiden.
De tre medvirkende musikere har kendt ham og hans musik indgående og spillet meget sammen med ham.

Kristian Bugge har spillet med Karl Skaarup helt fra sin konservatorietid og har spillet til dans og koncert med ham i over 10 år indtil hans død.
Kenneth Krak har i gruppen Skaarup Four med Esben Wolf, Malene og Karl selv deltaget i Karl Skaarups rejse til festival på Orkneyøerne og senere spillet med Malene og Kristian.
Malene Daniels Beck har kendt Thymusikken helt fra sin barndom og har spillet med den anden kendte Thyspillemand Viggo Gade og med Karl i blandt andet Skaarup Four.

Se klip fra Thybal 22.10.2016 i Aarhus Folkemusikhus på YouTube.

Program:

Vi skal også høre beretninger fra musikernes samvær med Karl Skaarup og eksempler på hans flamboyante spillestil og noget om den særlige karakter af musikken og dansene fra Thy.
I spilleworkshoppen vil musikerne undervise i nogle karakteristiske stykker Thymusik, og i danseværkstedet vil musikerne og erfarne dansere med mange Thyballer i Thy i bagagen introducere og genopfriske nogle af de specielle dansemåder og mønstre i Thydansene, hvilket medvirker til at gøre det efterfølgende bal til en særlig attraktiv oplevelse.
I begge workshops vil der være noget for både øvede og mindre øvede. Alle kan være med!
Repertoiret vil afhænge af de tilmeldtes ønsker.
Glæd jer til en fantastisk dag med Thymusik og -dans.

Pris for arrangementet:
Pris for hele dagen kr. 200,-
Pris for bal kr. 100,-
Pris for middag kr. 100,-
Øl, vand, vin, kaffe, the, kage kan købes til billige priser.
Det er muligt kun at deltage i ballet.

Frist for tilmelding til middag er fredag 18. januar. Middagen bliver Mexikansk a la Kølstrup

2. Grønlandsk musik og dans.

En dag med Christian Søgaard Trio med grønlandsk musik og dans i Kølstrup Forsamlingshus lørdag 1. juni 2019.

Christian har lært at spille harmonika i Grønland og har et nært kendskab til traditionel grønlandsk musik. Derfor er det helt naturligt, når trioen transformerer sig til Christian Søgaard Polka / Vajgat Band og underholder med grønlandsk dansemusik en hel eftermiddag og aften.
Musikerne betegner sig alle tre som glade spillemænd. Fælles for dem er det nærvær, som de viser både hinanden og publikum, når de står på scenen. Et nærvær der brænder igennem, helt ned til de bagerste rækker, hvad enten trioen befinder sig på et lille intimt spillested eller i en koncertsal.

Christian Søgaard rejste som ung student til Grønland og lærte der at spille på harmonika. I 12 år var han i mesterlære i Povl Dissings Trio, inden han selv sprang ud som sanger. I en årrække var han kapelmester for Rasmus Lyberth. Et højdepunkt var deres optrædener i Londons Royal Albert Hall.
Morten Nordal er trioens dragende guitarist, hvis utrolige overskud af idéer og påhit spontant triller ud af begge ærmer, og ustandselig rammer publikum et blødt sted lang inde. Han er kåret som Årets Fynske Jazzmusiker og har spillet og indspillet med bl.a. Habadekuk og Tip Toe Big Band m.m.m.
Jens Holgersen lægger med sin kontrabas trioens solide og særdeles velswingende bund. Han har en årelang karriere som bassist inden for jazz og folkemusik. www.jensholgersen.dk.

Christian Søgaard Trio har udgivet tre anmelderroste cd’er ”Navnlig Til Dig” (2007) og ”Skør Skæv og Svimmel” (2010) og 2015 kom cd’en ”Stjerne langt fanden i vold”.

Program:

Der bliver danse- og spilleworkshop, hvor vi skal danse til noget af det friske og fyrige grønlandske musik. Det er vores håb, at vi kan få dansere med rod i grønlandske tradition til at medvirke. Man kan blive helt høj af denne svingende musik.

Læs meget mere om trioen på www.cstrio.dk og se klip fra grønlandsk bal i Grønland: youtu.be/nd7jt3Zp-jE

Flere folkemusikarrangementer i 2019!

Ud over disse to arrangementer forventer vi at lave 2-3 dage i efteråret 2019 med folkemusik. Foreløbig tænkes på 7. september og 2. november 2019.

Tilmelding kan ske til Jørgen Andkær:
Mobil: 20411154
Mail: andkaer56@gmail.com
Indbetaling af deltagergebyr på: MobilePay eller Reg.nr. 8113 Kontonr. 8087018.
Husk at angive arrangement og navn!

Spørgsmål om arrangementerne besvares pr. mail eller mobil.

Her finder du Kølstrup Forsamlingshus:
Kølstrup Folkemusik:  •  Jørgen Andkær  •  Mobil: 2041 154  •  andkaer56@gmail.com