Kølstrup Folkemusik
Sæt kryds i kalenderen nu!

Se og download A4-flyer med info og program her

Tilmelding kan ske til Jørgen Andkær:
Mobil: 20411154
Mail: andkaer56@gmail.com
Indbetaling af deltagergebyr på: MobilePay eller Reg.nr. 8113 Kontonr. 8087018.
Husk at angive arrangement og navn!

Spørgsmål om arrangementerne besvares pr. mail eller mobil.

Brug også vores Facebook-gruppe:

”Kølstrup Folkemusik”s Facebook-gruppe er åben, så alle kan være med til at diskutere og lægge billeder og videoer op! Klik her:

Kølstrup Folkemusik er støttet af

Slängpolska - musik og dans.

En dag med slängpolska, dans og musik fra Småland og Östergötland i Kølstrup Forsamlingshus lørdag 2. november 2019.


Pelle Björnlert. Foto Jörgen Bergström.

Pelle Björnlert fra Vråka i nordøst Småland spiller mest musik med rødder i Småland og Östergötland. I begyndelsen af 70-erne blev han inspireret af mesterspillemanden Bengt Löfberg. Pelles fokus er melodiernes funktioner som brugs- og dansemusik og har i mange år udviklet sit spil i tæt sammenhæng med dansen, bla. vores danseinstruktører Ingegerd Vejvi og Björn Fredriksson. Tidligt fik han en personlig spillestil med smittende danserytme og har været et forbillede for mange spillefolk i Sydsverige. Pelle spiller violin og viola d’amore.
Se også youtube.com/watch?v=a_VRooORfAI


Erik Pekkari. Foto Jörgen Bergström.

Erik Pekkari er mest kendt som toraderspiller, men spiller også harmonika og violin. Eriks spillestil blev påvirket i 80-erne af Pelle Björnlert og Bengt Löfberg. I den periode akkompagnerede han også Pelle og Bengt med cittra. Erik har spillet sammen med Pelle og Bengt i 30 år.

Glæd jer til at møde disse to legendariske svenske rigsspillemænd.

Pelle Björnlert og Erik Pekkari har endda fået tildelt Zorn-mærket i guld for mesterligt spil.

Ingegerd Vejvi og Björn Fredriksson er stilskabende slängpolskadansere igennem en menneskealder og har været med til at genoplive slängpolskaen siden 60-erne.

Program for 2020

1. Fanø musik og -dans.

En dag med Jæ’ Sweevers og Dorte Uhrbrand med Fanømusik og -dans i Kølstrup Forsamlingshus lørdag 1. februar 2020.

Fanømusik - en lokal, levende musiktradition. Fanø er det eneste sted i Danmark med en århundredgammel, kontinuerlig og stadig vital, inciterende og særdeles livskraftig, lokal musik - og dansetradition. Der har, i nyere tid, været perioder med stor lokal interesse for de lokale danse - og perioder med en lille interesse blandt øens befolkning og hvor Fanø-musikken, så at sige har eksisteret i kraft af spillemændenes interesse og kærlighed til den gamle musik.


Peter Uhrbrand og Ole Mouritzen

For øjeblikket er der overvældende og massiv interesse for såvel musikken, dansen og den festanarkistiske lokalkultur, det hele fungerer i og er en del af. Det er spændende og fantastisk, at unge og yngre mennesker - lokale som gæster fra hele landet, kaster sig ud i dansen, festerne og hele Fanø-centrifugen med en entusiasme og glæde, der gør musikken levende, ekspressiv og powerfull.


Dorte Uhrbrand

For øjeblikket og igennem de sidste 25 år har musikken og Sønderho-traditionen været formidlet af de to lokale spillemænd: Ole Mouritzen, harmonika og Peter M. Uhrbrand, violin. Dorte Haubro Uhrbrand - danseinstruktion
Dorte har spillet - og danset til Fanømusikken siden midt 1970-erne og hele tiden været passioneret interesseret og involveret i den trad. musik og dans i specielt Sønderho, hvor hun har boet siden 1978.
Dorte har en stor viden om, såvel musikken som dansen, der kun opnås ved personlig engagement og viden fra byens traditionsbærere, samt rigtig mange timer på dansegulvet - og i selskab med sit instrument.

2. Rørosmusik og -dans.

En dag med Laget hass Krestafer fra Trøndelag, Norge, med Rørospols - musik og -dans i Kølstrup Forsamlingshus lørdag 23. maj 2020.

Gruppen består af leder siden 1976 Odd Kristofer Sundt på violin, Ronny Kjøsen på harmonika og Thomas Lomundal på violin. Gruppen spiller musik i Rørostradition med Rørospols, reinlender (Schottisvariant), valse og hopvalse. Gruppen har spillet på mange festivaler og i mange forsamlingshuse rundt omkring i Norden, fx tre gange på Højbystævnet. Og selvfølgelig også i Rørosområdet, hvor de er en institution i Rørosmusikken, blandt andet på Rørosmartnan.

3. Dalamusik og -dans..

En dag med polskemusik og -dans fra Dalarna, Sverige, lørdag 5. september 2020.

4. Dalamusik og -dans..

En dag med Thydanse med fokus på sjældne rækkedanse og repetition af store dele af Thy-repertoiret, lørdag den 7. november 2020.

Kølstrup Folkemusik:  •  Jørgen Andkær  •  Mobil: 2041 1154  •  andkaer56@gmail.com