Højbystævnet 7.-9. september 2018 – 40 års jubilæum
Sæt kryds i kalenderen nu!
Fionia Stringband

HØJBYSTÆVNETS STØTTEFORENING:

Alle bidrag er meget velkomne på regnr.: 0828 kontonr.: 0003772950

Fionia Stringband

Fra Canada og Skotland til Fyn – efter succes i udlandet vender tre fynske spillemænd hjem med ny plade ’Råt for usødet’

De har deres musikalske rødder på øen, og er nu alle vendt hjem. Alligevel har de ikke spillet en eneste koncert på fynsk jord – men det laver de om på nu.

Fiona Stringband, som består af to violinister og en pianist alle med et hjerte der banker for dansk folkemusik, udgav efter succes i udlandet i 2017 en stærkt anmelderrost cd.

”Vi har spillet på nogle af de mest markante festivaler inden for folkemusik i udlandet bl.a. Shetland Folk Festival i Skotland og Celtic Colors i Canada, hvor vi nogle gange spillede for omkring tusind mennesker. Nu vil vi gerne bringe vores musik hjem og glæder os simpelthen til at præsentere vores musik for fynboerne,” siger violinist Jes Kroman.

Råt for usødet er sådan de tre musikere præsenterer dansk spillemandsmusik. Med andre ord: umiddelbar folkemusik med rå energi. Og frem for alt respekt for traditionen og et smil på læben.

To generationer
Gruppen består af to generationer af spillemænd: Jes Kroman og Michael Graubæk på violin samt Theis Langlands på klaver.

”Jes er dobbelt så gammel som resten af orkesteret og tilhører en generation af spillemænd, hvor man lærte af hinanden og de gamle spillemænd. Så hans spil repræsenterer en efterhånden svunden tid,” siger violinist Michael Graubæk.

”Omvendt er Theis og jeg fra en helt anden skole. Vi er begge udannet fra konservatoriet i Odense og lever i dag som professionelle musikere. Der er ikke nogen tvivl om, at denne forskel giver en råhed og dynamik i musikken, som man ikke hører så ofte i dag.”

Jes og Michael blev i 2015 hædret som rigsspillemænd for deres unikke virke inden for den danske traditionsmusik. Kun 22 musikere i hele landet har opnået denne status.

Jes modtog i foråret en DMA for årets traditionsmusiker.

Højbystævnet:  •  Ole Ryge Petersen  •  Tlf: 5151 8677  •  lissiole@rygepetersen.dk